אם אתם עובדים ביותר ממקום עבודה אחד כדאי לכם לעשות תיאום מס כדי לא לשלם מס כפול. שימו לב שהאחריות על ביצוע תיאום מס מוטלת אך ורק עליכם.
מי צריך לעשות תיאום מס?
- מי שעובד ב-2 עבודות או יותר
- מי שהחליף עבודה באמצע השנה
למה כדאי לעשות תיאום מס?
אם לא תעשו תיאום מס תצטרכו לשלם מס בגובה 47% מהשכר בעבודה השנייה שזה כמעט חצי מהמשכורת. זה יוביל למצב שהמס שירד לכם הוא גבוה בהרבה מזה שאמור לרדת עד כדי כך שתחשבו שזה בכלל לא משתלם לעבוד בשתי עבודות. לאחר שתעשו תיאום מס לא תשלמו מס כפול.
תיאום מס: באינטרנט או בסניף
את תיאום המס תוכלו לעשות בכל זמן בשנה, עד לסיום דצמבר.
היום אתם יכולים לעשות תיאום מס ממש בקלות דרך האתר של רשות המיסים. נכנסים עם רישום והזדהות, מזינים את הנתונים של המעסיק שלכם והמשכורת הצפויה ומפיקים את אישורי תיאום המס. בלי לחכות
בתור ועם אישור שמקבלים באופן מיידי. את האישורים אתם צריכים להעביר למעסיקים שלכם.
עוד אפשרות היא להגיע למשרדי מס הכנסה שקרובים לבית שלכם, ולבקש מפקיד השומה שיבצע את תיאום המס עבורכם. במקרה הזה יהיה עליכם להביא איתכם אישורים דרושים (תלושי משכורת, מספר תיק ניכויים של המעסיק, תעודת שחרור ומסמכים נוספים). קחו בחשבון שהתורים במס הכנסה הם ארוכים ויהיה עליכם להמתין.
ואם לא עשיתי תיאום מס?
כאמור, מי שהתחיל לעבוד ולא עשה תיאום מס יצטרך לשלם כמעט חצי מהשכר מהעבודה השנייה למס הכנסה. אבל אל דאגה – גם אם פספסתם את ההגשה באותה שנה תוכלו להגיש בקשה להחזר מס עד 6 שנים אחורה.
תיאום מס: כל שנה מחדש
שימו לב שצריך לעשות תיאום מס כל שנה, גם אם אתם ממשיכים לעבוד באותם מקומות עבודה (תיאום המס של השנה שעברה אינו מוארך באופן אוטומטי). אם עשיתם בשנה הקודמת תיאום מס והמשכתם לעבוד באותן עבודות אותו תיאום מס תקף גם לינואר-פברואר של השנה הבאה, אבל שימו לב שהחל ממרץ, אם לא תעשו תיאום מס ייקחו לכם רטרואקטיבית מס בגובה 47% על מרץ, ינואר ובפברואר.
תיאום ביטוח לאומי
לא הרבה יודעים, אבל חוץ מתיאום מס אפשר לעשות תיאום ביטוח לאומי, שגם הוא יכול לחסוך לכם מאות או אלפי שקלים.