איך להחליט מה ללמוד? ואיך הקורונה קשורה לזה?
הקורונה, שזעזעה את המשק, יצרה מציאות חדשה בה כולם עושים ‘חישוב מסלול מחדש’ בנודע ללימודים האקדמאיים ולבחירת המקצוע. פתאום נצפות מגמות חדשות בתחום בחירת הלימודים והעבודה. אז מה השיקולים החדשים והשינויים בבחירת הלימודים?
באדיבות סי.וי.פול
בחירת תחום הלימודים היא אבן דרך משמעותית בחייו של כל צעיר. לבחירת מסלול הלימוד יש השפעה ישירה על שנות הלימוד באוניברסיטה, החיים המקצועיים וכמובן על נתיבי הקריירה העתידית. משבר הקורונה שהיכה במשק יצר מציאות חדשה בה כולם עושים ‘חישוב מסלול מחדש’ בנודע ללימודים האקדמאיים ולבחירת המקצוע. פתאום נצפות מגמות חדשות בתחום בחירת הלימודים והעבודה. השיקולים של הצעירים השתנו, ואיתן גם ההחלטות. צוות יועצי הגיוס של סי וי פול ריכז עבורנו מספר שיקולים חדשים הרלוונטיים לתקופתנו, בבחירת תחום הלימודים:
מקצועות שלא מושפעים ממשברים
בעקבות משבר הקורונה והעובדה שתחומים רבים במשק נפגעו ממנו ולא צפויים לחזור לפעילות סדירה החלו רבים להתעניין בתחומי עיסוק שפעילותם עשויה להיפגע במידה מופחתת בתקופות משבר, או לחלופין תחומים המספקים הכנסה גבוהה ובכך גם רשת ביטחון כלכלית לשעות משבר. בין תחומים אלו ניתן למצוא את תחומי ההייטק, הכלכלה, הרפואה, ההנדסה, הניהול הבכיר ועוד.
מקצועות המאפשרים עבודה מהבית
ישנם תחומים רבים המאפשרים עבודה מהבית. תחומים אלו מקנים לעוסקים בהם את האפשרות לתעסוקה גם בעתות משבר, בהמשך פעילות מבתיהם. העוסקים במקצועות אלו יכולים לעסוק בהם גם באופן פרטי כהשלמת הכנסה או אף לעסוק בהם אך ורק באופן עצמאי.
כמו כן, ברבים ממקצועות אלו מתאפשרת עבודה מהבית גם כשכירים ובכך עובדים אלו עשויים שלא להיפגע בעתות משבר. מעסיקים רבים נוכחו להבין בתקופה האחרונה כי חלק מעובדיהם יכולים לעבוד היטב ללא פגיעה בתפוקתם גם בחיבור מרחוק בעבודה ומהבית. ניתן להניח כי מגמה זו של מתן האפשרות לעובדים לעבוד מהבית, לפחות בחלק מימי השבוע תישמר במקומות עבודה מסויימים ותעזור למעסיקים הן בחיסכון בעלויות והן בלהיתפס כאטרקטיביים בעיני מחפשי עבודה ובכך למשוך אליהם יותר עובדים ומנהלים איכותיים.
הרחבת הידע הקיים
המשבר הנוכחי הביא רבים שנשלחו לחל”ת או פוטרו לחשוב על מעמדם במקום עבודתם ולחשוב כיצד ניתן לשפרו וכיצד להקנות לעצמם ערך מוסף, שיהווה עבורם יתרון במקום העבודה הנוכחי ובאותה מידה יבליט אותם על פני מועמדים אחרים בתהליך הגיוס, במציאת מקום עבודה חדש.
הרחבת הידע נעשית על ידי המשך לימודים לתואר שני בתחום ההתמחות הקיים של העובד או המנהל, או לחלופין תחילת לימודים בתחום משלים שירחיב את הידע הקיים גם לנושאים נוספים העשויים לסייע לעובד או המנהל בתפקידם ואף לקדם לתפקידים אחרים.