למה חיפוש עבודה הוא תהליך כזה מתסכל?
תהליך מציאת עבודה יכול להיות לפעמים ארוך ומייגע, בטח עבור משוחררים צעירים בתחילת דרכם. אבל רגע, זו לא סיבה להתייאש – להפך. ברגע שתדעו למה הוא מייגע עבורכם, מה הסיבה לעיכוב ואיפה אתם תקועים – תוכלו גם לפתור זאת. לכן מיפינו עבורכם את רשימת הסיבות בגינם יכול תהליך חיפוש העבודה להסתבך, ואיך אפשר למצוא להם פתרונות.
באדיבות cvpool
אנחנו לא יודעים במה אנחנו טובים ומה מעניין אותנו
לפעמים השירות הצבאי עוזר לנו להבין במה אנחנו טובים, מה הכשרונות שלנו, ואיזה סוג של עבודה לחפש. אבל לפעמים בדיוק להיפך, לעיתים השירות הצבאי דווקא מבלבל ומתסכל, ולא נותן לנו מענה לאיזה כישורים ותכונות אישיות מייחדים אותנו ובמה אנחנו מתעניינים.
ישנן מספר דרכים לתת לכך מענה. האחת היא ניתוח SWOT. זהו ניתוח בו עורכים טבלה המורכבת מארבע שורות. בשורה אחת כותבים את נקודות החוזק הקיימות בנו. מדובר בפירוט מדויק של כמה שיותר דברים שאתם חושבים שאתם חזקים בהם או יכולים להשתפר בהם (אל תתביישו, תפרגנו לעצמכם). בשורה השנייה כותבים נקודות חולשה. אלו נקודות שאתם חושבים שאתם צריכים להשתפר בהן, או שלא מעניינות לכם ולכן אתם לא חזקים בהם.
בשורה השלישית כתבו הזדמנויות. שם אתם צריכים למלא את הגורמים, האנשים, הסביבות והקשרים אותם אתם יכולים לנצל כך שימנפו אתכם למציאת עבודה. בשורה הרביעית יש לכתוב איומים. שם יש למלא איזה כלומר גורמים, אנשים, סביבות, או קשרים יכולים להוות לכם לרועץ בעת מציאת העבודה. כעת הצליבו את השורות ותגלו באילו תחומים כדאי לכם ולהשקיע ולאילו סוג עבודות לא כדאי לכוון.
דרך נוספת למצוא את נקודות החוזק ותחומי העניין שלכם היא לגשת להליך אבחון תעסוקתי. ישנם מכוני אבחון מורשים המציעים תהליך יסודי ומדוקדק בו בוחנים את היכולות האישיות שלכם ומכווינים לאיזה עבודה אתם מתאימים וכן איזה לימודים מתאימים לכם. תהליך האבחון התעסוקתי מורכב, על-פי רוב, על-ידי מספר פגישות ומלווה בפסיכולוג תעסוקתי. תהליך האבחון הנו אומנם תהליך יקר אך ניתן למצוא גופים המעניקים אותו בסבסוד והנחות שונות.
אנחנו לא יודעים איך לכתוב קורות חיים
גם אם כרגע השתחררתם מהצבא ואין לכם רזומה עשיר, אתם עדיין יכולים לעבות את קורות החיים שלכם ולגרום להם להראות מושכים. חשוב לזכור שקורות החיים שלכם צריכים לתפוס קודם כל את העין ככה שישלפו דווקא אותם מהמאגר ויזכרו אתכם לכן עליהם להיות מסודרים ונעימים למראה מבחינה עיצובית. צוות סי וי פול מדגיש: אל תשקרו בקורות חיים, אל תכתבו או תנפחו מעבר להישג שאותו באמת עשיתם. אתם יכולים להדגיש או להצניע פרטים מסוימים. קורות החיים צריכים להיות מסודרים בסדר כרונולוגי מהסוף להתחלה והתאימו את קורות החיים לעבודה אליה אתם מתמיינים.
נסו להרחיב את קורות החיים שלכם בפירוט על המקצוע הצבאי שלכם, על עבודות בהם עבדתם לפני או בזמן הצבא ואפילו בהישגים בתיכון בהם אתם גאים, וכמובן אתם מוזמנים לשלוח לנו את קורות החיים שלכם ואנחנו נשדרג לכם אותם.
אנחנו לא יודעים איך להתראיין
הרבה אנשים שכבר מצליחים להגיע לשלב ראיון העבודה לא צולחים אותו. צריך לזכור שהמראיין מתעניין רק בהישגים המקצועיים שלכם, הוא לא מכיר אתכם ואתם יוצרים עליו רושם ראשוני לפיו הוא בוחר אם להעסיק אתכם או אחרים המתמיינים למשרה. לכן חישבו מה המראיין רוצה בתפקיד אליו אתם מתמיינים, איזה שאלות הוא עלול לשאול וערכו על כך סימולציה בבית. לראיון עצמו הגיעו מוכנים, לבושים בצורה מכובדת ומריחים טוב (כן זה באמת עובד ככה). במהלך הראיון עצמו ניסו להיות נינוחים, שבו זקוף, אל תשלבו ידיים או תשחקו בשיער, אלא הניחו אותם בנינוחות לצד גופכם או בחיקכם. חשוב גם לשים לב איך עונים על שאלות. נסו לא להשיב על שאלות בשלילה אלא בחיוב, הרבו לחייך, ענו על התשובות בצורה עניינית, ברורה ומקצועית, אל תשקרו ואל תענו תשובות שאתם לא יכולים לעמוד מאחוריהן.
אנחנו לחוצים
הזמן הוא האלמנט הכי שוחק בניסיון למציאת עבודה, ככל שעובר הזמן אתם נלחצים יותר ויותר ומרגישים כי החבל מתהדק, ברצון להרוויח כבר כסף. היו סבלניים. מציאת עבודה טובה, אשר תהיו מסופקים ממנה הוא תהליך שלוקח זמן לכולם. ועד שתמצאו את עבודת חלומותיכם, אתם יכולים לחתום בלשכה על דמי אבטלה, ולקבל סכום כספי חודשי שייתן לכם קצת רוגע למצוא עבודה בשקט.