חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הלכתי לאיבוד: איך למצוא עבודה שתעשה לי טוב?

הלכתי לאיבוד: איך למצוא עבודה שתעשה לי טוב?

כסף זה חשוב, היכולות שלכם הם הנכסים אותם אתם מביאים לשוק העבודה, ובכל זאת – כדי למצוא עבודה שתעשה לכם טוב לארוך זמן – דרוש יותר מזה. אז לפני שאתם רצים ללוחות הדרושים קחו 4 עצות פרקטיות שיכוונו אתכם למצוא קריירה שתעשה לכם טוב.

באדיבות אתר “מובטל” דרושים – לוח דרושים וחיפוש עבודה

למצוא עבודה זה תהליך לא פשוט, ולמצוא עבודה אחרי השירות הצבאי זה עוד יותר מורכב. המון מידע חדש, המון אפשרויות בחירה, כל העולם פרוש לפניך. במהלך השירות הצבאי דאגו לך, להכשרה המתאימה, לתנאים הבסיסיים (ואם התמזל מזלך, גם ליותר מהתנאים הבסיסיים), הייתה לך מסגרת סגורה וברורה. עכשיו, אחרי השחרור נפתח עבורך כל העולם, הדברים שהיו בגדר חלומות רחוקים הפכו לברי מימוש, עכשיו הכל אפשרי.

אז אם אתם מרגישים שהלכתם לאיבוד בבליל המידע, קחו 4 עצות פרקטיות שיכוונו אתכם למצוא את העבודה הנכונה עבורכם, זו שתעשה לכם טוב.

 

1. בנו מטרת על באמצעות רשימת החלומות

בנו רשימה של תפקידים שנראים לכם מעניינים. זה יכול להיות מכל תחום ובכל דרגה. אל תגבילו את עצמכם, תנו לחלומות שלכם מקום של כבוד, אל תגבילו את עצמכם. תוכלו לכתוב שם תפקידים כשכירים או כעצמאיים, בארץ או בעולם.

הרשימה שאתם מייצרים תנחה אתכם בחיפוש העבודה ותהיה מראה כיוון עבור הקריירה שלכם.
למשל, אם תפקיד החלומות שלך הוא להיות מסעדנית, תוכלי לעשות צעד ראשון ולהיכנס לעבוד במסעדה בכל תפקיד שיפתח לך את הדלת לעולם המסעדנות. אם שאיפת חייך היא להיות עורכת דין, תפקיד כלשהו במשרד עורכי דין יהיה נכון עבורך. אם תרצי להיות רופאה, עבודה במד”א או קופת חולים תקרב אותך צעד אחד למטרת העל שלך.

2. מה עושה לכם טוב?

מי שמנסה “לתפור” לעצמו את הקריירה על בסיס השכלה או על בסיס המקצוע שלמד או עסק בו בשירות הצבאי לעולם לא ימצא את העבודה הנכונה לו. כולנו יודעים שהחיים דינמיים ולפעמים אנחנו בוחרים לימודים בגלל כל מיני סיבות ולא דווקא הסיבות הנכונות (על אחת כמה וכמה כשמדובר בשנות הלימודים הראשונות שלנו בתיכון).

הדרך הנכונה היא לברר עם עצמכם במה אתם טובים הוא לשאול את עצמכם מה עשיתם בעבר שאתם זוכרים שריגש אתכם, מה הייתם מוכנים לעשות גם בלי שישלמו לכם.
עכשיו זה הרגע לרשום מה רק אתם יודעים לעשות, מה היכולות המיוחדות שלכם? מה עשית עד היום וגרם לכם סיפוק ואושר? מה נשאר אצלכם בזיכרון כדבר חיובי שהניע אתכם הלאה? ברשימה זו אפשר להתייחס לדברים ספציפיים בתוך מסגרות רחבות יותר, למשל:
אם כמלצרית במסעדה לא כל כך אהבת את העבודה באופן כללי אבל מאוד נהנית מהרגע בו הצגת את המנות לסועדים והיה לך כיף לשוחח איתם ולסייע להם לבחור את המנות – כנראה שאת אוהבת לעבוד עם אנשים.
אם בתפקיד מדריכה בצופים אהבת את תכנון הפעילות יותר מאת ההפעלה של הקבוצה, יכול להיות שיותר תאהבי להיות בתפקיד שדורש תכנון עבודה וראיה לעתיד ברמה האסטרטגית ופחות מימוש תכניות קיימות.

3. הבינו מה כוללים התפקידים

כשאתם מבקשים לעשות תפקיד מסוים בחברה, כדאי לדעת ולחקור שני דברים: מה תאהבו לעשות באותו תפקיד ומה לא תאהבו לעשות בו. שניהם חשובים באותה המידה. התעלמות ממה שפחות מושך בתפקיד עלול לגרום לכם להתאכזב אחרי זמן קצר בעבודה, אבל אם תדעו מראש לאן אתם נכנסים ותדעו שכדי לעשות משהו שאתם מאוד אוהבים תצטרכו לשלם “מחיר” של לעשות משהו שאתם פחות רוצים, תוכלי לחשב מראש האם זה משתלם לכם.

למשל: אם את אוהבת לחנך וללמד ילדים בגן ואת רוצה לפתוח גן ילדים, תערכי לכך שתצטרכי להתמודד עם כל המינהלות והאדמיניסטרציה הכרוכים בניהול הגן מול הרשויות.

4. צפו באנשים שעוסקים במקצוע

חלק מהמקצועות יכולים לדרוש ממכם השקעה גדולה כבר מהצעד הראשון. לכן חשוב להשקיע קצת זמן ולעשות את הבדיקה לגבי המקצוע שאתם רוצים. דברו עם אנשים בתפקיד דומה, קראו ולימדו מתוך מקורות מידע זמינים (אינטרנט, ספרות מקצועית וכד’). נסו גם להצטרף למישהו וללוות אותו תוך כדי עבודה.
למשל: אם את מעוניינת להיות מאמנת אישית, לפני שאת נרשמת ללימודים ומשקיעה משאבים יקרים (זמן, מאמץ וכסף רב), מקימה אתר אינטרנט ומערך שיווק און-ליין, מעצבת ומדפיסה כרטיסי ביקור ומתחילה לאמן את הלקוחות הראשונים שלך – כדאי לך לדבר עם מספר מאמנות ומאמנים אישיים. את יכולה להציע להם את עזרתך כעובדת בתפקיד כלשהו או אפילו בהתנדבות. בזמן זה תוכלי לראות כמה באמת מתאים לך המקצוע, ואם את מעוניינת להיכנס לתפקיד במלוא המרץ.