חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מבחן מימ”ד – מבחן קבלה למכינות קדם אקדמיות

מבחן מימ”ד – מבחן קבלה למכינות קדם אקדמיות

רוצים ללמוד במכינה קדם אקדמאית? יכול להיות שתצטרכו לעשות מבחן מימ”ד. מה זה המבחן הזה, ממה הוא מורכב ואיך עוברים אותו בהצלחה?

 

באדיבות מכון ניב רווח – הכנה למבחן מימד 

מבחן מימ”ד הוא מבחן קבלה למכינות קדם אקדמיות, ותפקידו לבדוק את הידע (ברמה בסיסית יחסית) שלכם במתמטיקה, עברית ואנגלית, כדי לבדוק האם אתם מוכנים למכינה ולתכנית הלימודים שלה.
את המבחן כותב המרכז הארצי לבחינות ולהערכה (מאל”ו), אותו גוף שכותב גם את הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמי”ר, יע”ל ועוד מבחנים. מאל”ו אחראי גם על חישוב הציונים שלכם והדיווח למכינות, תהליך שלוקח בערך 10 ימים.
מבחן מימ”ד הוא “האח הקטן” של הפסיכומטרי. התחומים וסגנון השאלות בשניהם מאוד דומים, אבל מבחן מימ”ד הוא פשוט הרבה יותר ודורש פחות ידע והבנה מפסיכומטרי. הציונים במבחן מימ”ד נעים בין 50 ל-650, וכמו בפסיכומטרי הם יחסיים לשאר הנבחנים.

 

איך בנוי מבחן מימ”ד?

הבחינה בנויה משישה פרקים: שני פרקים שבוחנים ידע בעברית, שניים באנגלית ושניים במתמטיקה. לפתרון כל פרק יש לכם 25 דקות, ומספר השאלות יכול להשתנות מפרק אחד לשני. בבחינה שאלות אמריקאיות, בהן תצטרכו לבחור בתשובה הנכונה ביותר מבין ארבע אפשרויות.
פרקי המתמטיקה – בוחנים ידע במושגים מתמטיים בסיסיים באמצעות פתרון בעיות ותרגילים. רמת הידע המתמטי שתצטרכו דומה לרמה שהיתה לכם בכיתה י’ בתיכון. ואם שכחתם: משוואות, אחוזים, סדרות מספריות, גיאומטריה, הסקה מתרשים ועוד. השאלות בכל פרק מסודרות מהקל אל הקשה.
פרקי עברית – בודקים אוצר מילים והכרת מושגים וביטויים בשפה העברית. יבחנו אתכם על ניתוח והבנת קטעי טקסט ברמות קושי שונות (אז מה זה אין הנחתום מיד על עיסתו?) . גם בפרקי העברית השאלות מסודרות ברמת קושי של מהקל אל הקשה, חוץ משאלות הבנת הנקרא.
פרק אנגלית – בוחנים אוצר מילים באנגלית, הכרת מבנה המשפט והבנת הנקרא. יהיו שם שאלות השלמת משפטים וכן יבחנו אתכם על הבנה של טקסטים מדעיים באנגלית. כמו בפרקי העברית, השאלות בפרקי האנגלית מסודרות ברמת קושי עולה, חוץ משאלות הבנת הנקרא.

 

איך מתכוננים למבחן מימ”ד?

בחינת מימ”ד היא בחינה חשובה ומשמעותית אם החלטתם שאתם רוצים ללכת למכינה, והיא עוד צעד בדרך לתואר. לכן, כדי להגדיל את הסיכויים שלכם לעבור אותה בהצלחה מומלץ להתכונן אליה מראש. קודם כל, חשוב להבין את סגנון השאלות שנשאלות ואת הנושאים שעליהם תיבחנו. באתר של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה יש מבחן מימ”ד לדוגמה, שיעזור לכם להבין כיצד תיראה הבחינה האמיתית. גם מכוני לימוד שונים מציעים הכנה למבחן מימ”ד
ככל שתבינו את מהות הבחינה והחומרים המופיעים בה טוב יותר, כך יהיה לכם קל יותר להגיע מוכנים לבחינה. בנוסף, חשוב לחזור וללמוד את הנושאים שאתם לא שולטים בהם מספיק טוב ולאחר מכן לתרגל כמה שיותר. תרגול רב של שאלות דומות יעזור לכם להתמודד עם השאלות בבחינת האמת.
ההרשמה לבחינה מתבצעת דרך המכינה שאליה אתם רוצים להתקבל, והיא גם זו שעורכת את הבחינה בפועל.

 

יום המבחן: רגע האמת

בדרך כלל תתבקשו להגיע לכיתה שבה נערכת הבחינה רבע שעה עד חצי שעה לפני תחילת המבחן, כדי לוודא את הפרטים האישיים שלכם. הגעה מוקדמת היא גם יתרון בשבילכם. ככה תספיקו למצוא את חדר הבחינה, לתפוס מקום נוח, להתרגל לאווירה כדי להוריד את הלחץ, ולשתות או לאכול משהו.
מבחן מימ”ד הוא ממוחשב. תשבו מול מסך מחשב ותצטרכו לסמן את התשובה הנכונה לכל שאלה באמצעות העכבר. אסור להשתמש במחשבון. אורך הבחינה הוא שעתיים וחצי.

בהצלחה!!