חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פינת המועדפת: מלח הארץ

פינת המועדפת: מלח הארץ

רחוק ממרכז הארץ, במושבים הקסומים של ים המלח, נפתחת תכנית עבודה מועדפת חדשה. חקלאות, חיי קבוצה, היכרות עם המדבר ועם אנשים מרתקים. הכירו את תכנית ‘מלח הארץ’.
כתבה שנייה בסדרה.

קרדיט תמונה:  Amykill26
 

בכתבה הקודמת בסדרה סיפרנו לכם על בדרך הירושלמית, תכנית לעבודה מועדפת בירושלים, והפעם אנחנו מרחיקים עד הדרום. הכירו את התכנית החדשה ‘מלח הארץ’, תכנית עבודה מועדפת למשוחררים במושבי ים- המלח: נאות הכיכר ועין תמר.
בתכנית, שהמחזור הראשון שלה עתיד להיפתח, ייקחו חלק כ-16 צעירים, שיעבדו יחד בחקלאות באזור, ילמדו ויעמיקו בהיכרות עם החברה הישראלית, עם עצמם, ועם המדבר, יגורו יחד כקבוצה, יהיו מעורבים בחיי הקהילה במושב ויזכו למפגשי ערב המשלבים תכני העשרה מגוונים לצד בניית ארגז כלים פרקטיים כצידה לאזרחות. תכנית זו היא חלק מתכניות עבודה מועדפת רבות המתקיימות ברחבי הארץ, ומעניקות משמעות נוספת לתקופת העבודה.

קוטפים תמרים, לומדים על החיים

עבודת החקלאות מתבצעת באזור כיכר סדום. הגידולים השונים לאורך השנה הם: מלונים, אבטיחים, תמרים, פלפלים, קישוא, בצל, ועוד. משתתפי התכנית יתנסו בעבודה על כל שלביה מנטיעה/שתילה ועד קטיף התוצרת, כמו גם עבודת המיון בבתי האריזה. העבודה הנה פיזית ומאתגרת, ודורשת מוטיבציה גבוהה ונכונות לעבוד, אך גם מהנה ומתגמלת.
במסגרת לימודי הערב יעסקו המשתתפים בנושאים שקשורים בזהות יהודית-ישראלית, מעורבות חברתית וכדומה. תחום “הדגל” של התכנית, כפועל יוצא מהאזור בו מתקיימת התכנית, הוא לימודי מדבר והיכרות עם האזור ועם קשרי האדם לסביבה. במסגרת התכנית יחוו המשתתפים הרצאות מעניינות וסיורי שטח באזור ים המלח ומדבר יהודה, ואף יקבלו כלים להדרכה. תחום נוסף בו עוסקת התכנית הוא גוף-נפש, כך שבערבים תוכלו ליהנות משיעורי יוגה, ציור, כתיבה יוצרת או בישול.
צולם על ידי שי קסל. מתוך אתר פיקיוויקי

 

“כשאתה חי בים המלח, עוצמת הטבע מחבקת אותך”

את התוכנית פתחה עמותת “מלח הארץ-עשייה חינוכית”, עמותה המפעילה מכינה קדם צבאית בשתי שלוחות בקיבוצי האזור: עין גדי וים המלח.
“ראינו חשיבות רבה ביצירת הזדמנויות לצעירים לאחר צבא באזור” אומרת טל ברוך, רכזת התכנית. “תוכניות של עבודה מועדפת מתקיימות באזורים שונים בארץ, אך באזור זה כלל לא, ויש מיעוט של צעירים, ושל תושבים בכלל. נוסף על כך, ים המלח והישובים סביבו סובלים ממשבר תדמיתי -סביבתי ומירידת מפלס המים. חשוב לנו שאזור זה ימשיך להיות מיושב ונוכחות אדם לא תגרע ממנו. הגעת אוכלוסייה צעירה תאפשר צמיחה חברתית ותיצור מנוע לשינוי. כשאתה גר במרכז, אתה פחות רגיש לבעיות שרחוקות ממך. כשאתה חי בים המלח, עוצמתו האדירה של הטבע מחבקת אותך מכל עבר. אנו רואים במשתתפי התוכנית סוכני שינוי בחברה הישראלית, הן בהיבטים סביבתיים והן בהיבטים חברתיים”.

 

לפרטים נוספים ולהצטרפות: סיון הראל 052-5054116