חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

למה קורות החיים שלי קצרים כל כך?

למה קורות החיים שלי קצרים כל כך?

מזל טוב! גזרתם את החוגר וכבר התחלתם לתכנן את חיי האזרחות. אבל בשביל להגשים את החלומות ולהגיע למטרות צריך לעבוד. אז אתם מתחילים לנסח את קורות החיים, אבל נתקעים: מה לכתוב? והאם הניסיון שלי מספיק? אם זה נשמע מוכר – הגעתם למקום הנכון.

באדיבות דניאל ביטון, סמנכ”ל שיווק ופיתוח עסקי, סי וי פול ג’וב נינג’ה. השנים הפכו לחודשים, החודשים הפכו לימים, הימים הפכו לשעות והגיע הזמן לבקו”ם. בשעה טובה השחרור המיוחל הגיע ואתם יוצאים לעולם הגדול. אז מה השלב הבא? מה שתבחרו.  הדבר הראשון שעליכם להחליט הוא – מה עומד על הפרק. בין אם זה טיול, לימודים או כל גבעה אחרת שתבחרו לכבוש. אחרי שהחלטתם הגיע הזמן להגיע לאמצעי שיעזור לכם לכבוש אותה: כסף. בוא לא נייפה את הדברים. אם לדבר ‘תכלס’, נקודת הפתיחה של חיי האזרחות של רוב החיילים המשוחררים היא מענק השחרור, אבל לא הרבה מעבר לכך. לכן, איך שנגמר הצבא נפתח חלון ההזדמנויות ומרבית המשוחררים נמצאים במרתון למציאת עבודה ומקור הכנסה כשכבר אין את הגב של המסגרת הצבאית.

איך מוצאים את עבודת החלומות אחרי הצבא?

קודם כל, לוקחים הרבה אוויר. יש מספיק החלטות שאתם צריכים לקבל עכשיו ולמזלכם, העבודה שתבחרו היא המזערית בניהן. האמת היא שהיתרון בלהיות חייל משוחרר זה שזה בדיוק הזמן להחליף עבודות כמו גרביים, לעבוד בעבודות זמניות ולא לחשוב על הקריירה יותר מדי. בכנות, זה הזמן לחשוב על העבודה שלכם כאמצעי להשגת כסף כדי למימון הגשמת החלום הבא שלכם ולא מעבר לכך. הרי ברור לכולם, כולל למעסיק הפוטנציאלי שלכם שאתם לא הולכים לעבוד אצלנו לנצח ושהמטרה היא לחסוך כסף. אספר לכם בכנות מכאיבה שעבודות החלומות שלכם כנראה עוד רחוקה. סביר להניח שתגלו שכרגע, אם המטרה היא להרוויח כמה שיותר כסף, תבחרו בעבודות קשות יחסית, ברובן פיזיות. חשוב שתזכרו שזה בסדר, זה הגיוני. עבודות החלומות עוד תגיע בשלב מתקדם יותר בחיים. אגב, השלב שבו היא תגיע הוא כנראה השלב שתדעו באמת מהי עבודות החלומות שלכם.

מוקד מכירה? עבודה בתחנת דלק?

הדבר ההגיוני שיקרה הוא שתיתקלו באין ספור משרות שמוגדרות כעבודה מועדפת. עבודות כאלו יכולים להיות מעולות למי שלא מפחד מעבודה קשה הכוללת שעות רבות. עבודות בתחנות דלק ובתי מלון לצד עבודות חקלאות ועבודות נוספות רבות ומגוונות. העבודות המועדפות בדרך כלל מתגמלות בערך מוסף מיוחד או שתמצאו את התגמול בהן כשתגיעו ליעד למענק. סוג נוסף של משרות שתפגשו לא מעט הם עבודות במוקדי שירות ומכירה, בתחום המסעדנות או בתחום האבטחה, בהם נפוץ מאוד לפגוש חיילים משוחררים והן נוטות להיות מתגמלות במיוחד. חשוב שתזכרו, כל עבודה יכולה ללמד אתכם משהו לחיים ולפתוח לכם דלתות בהמשך, התייחסו גם בשלב הזה בחייכם לעבודה ברצינות ונסו ליצור קשרים שיועילו לכם בעתיד.

מה כותבים בקורות החיים?

עניין נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא שקורות החיים שלכם קצרים וזה בסדר. בתור מי שעושה שלושים ראיונות עבודה בשבוע אני יכולה להגיד לכם שאם חייל משוחרר מגיע אלי עם קורות חיים ארוכים מדי, מיד נדלקת לי נורה אדומה. קורות החיים שלכם אמורים להיות קצרים כרגע. נפח קורות החיים שלכם אמור להיות בנוי מכל מה שהספקתם לעשות בחיים. השתמשו בניסיון שצברתם בצבא, פרטו עליו. ספרו על הלימודים שלכם ואם התנדבתם, הוסיפו זאת לקורות החיים. ישנם אתרים רבים שתוכלו למצוא בהם הכוונה לבניית קורות חיים ואתם מוזמנים לקרוא עוד בנושא כאן.

יורים לכל הכיוונים – מגישים, מתראיינים מתקבלים

שורה תחתונה – זכרו, אין לכם מה להפסיד. שלחו את קורות החיים שלכם לכמה שיותר משרות, תגיעו לכמה שיותר ראיונות עבודה. קחו בחשבון שגם לחפש עבודה זאת עבודה. למדו את עולם התעסוקה, למדו מה הן המקצועות הקיימים, איזה משרות בשוק נחשבות “חמות”, למה יש ביקוש בשוק ולמה הכישורים שלכם מתאימים. זה בדיוק השלב שיכוון אתכם בחיים ללימודים או לקריירה, לכן נצלו אותו בתבונה. הכירו כמה שיותר ואל תפסלו שום דבר, זה הזמן להתנסות. בהצלחה!