חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

צפו: טעויות נפוצות בכתיבת קורות חיים

צפו: טעויות נפוצות בכתיבת קורות החיים

אם אתם רוצים לקבל התייחסות מהמעסיקים לקורות החיים שלכם – כדאי מאוד שתימנעו מכמה טעויות נפוצות. ניצן פורת גוטוירץ, מנחה במומנטום למשתחררים, מסבירה מהן 5 הטעויות הנפוצות בכתיבת קורות חיים ואיך להימנע מהן.

קורות חיים טובים יכולים לתת לכם יתרון רב מעל מועמדים אחרים, ולכן חשוב לדעת לכתוב אותם נכון. ביקשנו מניצן פורת גוטוירץ, מנחה שלנו במומנטום למשתחררים, לתת כמה עצות כיצד להימנע מטעויות כתיבת קורות החיים. מזכירים לכם שאתם מוזמנים גם לשלוח לנו את קורות החיים שלכם, ואנחנו נחזיר לכם אותם משודרגים.

צפו בניצן פורת גוטוירץ מסבירה על טעויות נפוצות בכתיבת קורות החיים:

 

טעות 1: קורות חיים ארוכים ומייגעים

קורות החיים צריכים להיות מזמינים ונעימים לעין. קורות חיים שנראים כמו מגילה – מעייפים את הקורא ומגדילים את הסיכוי שהוא לא יקרא עד הסוף. גם קורות חיים בלי כותרות וחלוקה מסודרת בין החלקים מקטינים את הסיכוי שקורות החיים שלכם יעברו שלב. לכן חשוב שהמסמך יהיה מחולק לפסקאות, עם כותרות מסודרות וברורות בין החלקים השונים.

המשפט ‘כל המרבה הרי זה משובח’ לא בהחלט נכון לגבי קורות חיים. בשלב בו אתם נמצאים כיום לאחר השירות הצבאי שלכם קורות החיים שלכם צריכים להיות לא יותר מעמוד אחד. קורות חיים ארוכים יותר נחווים על ידי מראיינים ומגייסים כארוכים, ויש את הסכנה שפשוט “ידפדפו” אותם הלאה ולא יקראו אותם. לכן, חשוב מאוד כן לתת את כל המידע ומצד שני לראות איך מקצרים ומתמצתים במקומות הנכונים ויוצרים מסמך שמשקף בצורה הכי טובה את הכישורים שלכם.

טעות 2: לא להסביר מה עשיתם בשירות הצבאי

פסקת השירות הצבאי היא אחת הפסקאות המשמעותיות בקורות החיים שלכם, מאחר וזה אחד הדברים העיקריים שעשיתם בשנתיים או שלוש האחרונות. המטרה של החלק הזה היא לא רק לציין איזה תפקיד עשיתם, אלא ממש להסביר למי שקורא את קורות החיים מה הכוונה בתפקיד הזה. מה זה אומר להיות “מש”קית ת”ש”, או “אחראי מערכות תקשוב”, או “נהג מפקד”? נסו לשאול את עצמכם כיצד הייתם מסבירים למישהו מחו”ל מה עשיתם בצבא, תכתבו לעצמכם את הנקודות, ואז תנסו להפוך אותן ל-2-3 כוכביות מנוסחות היטב. שאלות שיכולות לעזור לכם: מה היו תחומי האחריות שלי? מה עשיתי ביום יום? מול מי עבדתי? באלו אתגרים נתקלתי? אלו כישורים ותכונות שלי באו לידי ביטוי בתפקיד? אתם יכולים לראות כאן פורמט קורות חיים ללוחם משוחרר.
גם בפירוט על עבודות עבר שלכם תצטרכו להסביר בכמה מילים מה כלל התפקיד. כמובן שזה יהיה יותר מתומצת מהחלק של השירות הצבאי (משפט אחד למשל מסביר מה עושה מלצר), אבל עדיין צריך להיות הסבר.
במידה ועשיתם שנת שירות, תצטרכו להסביר בכמה מילים מה עשיתם – האם למדתם? התנדבתם? באילו מסגרות? מול איזה קהל? האם חייתם בתנאים שיתופיים? כל זה צריך להיות מפורט ב-2-3 שורות.

טעות 3: להעמיס בפרטים אישיים

הפרטים הרלוונטים לציין הם: כתובת מלאה, תאריך לידה, סטטוס (נשוי/רווק), טלפון (רק נייד) ומייל. אין צורך לציין תעודת זהות ומספר קווי. במידה ויש לכם אזרחות זרה – שווה לציין זאת, ואם עליתם לארץ בגיל מאוחר – שווה לציין גם ארץ לידה ושנת עלייה. אם יש לכם רכב בבעלותכם או רשיון מיוחד מעבר לרשיון על רכב פרטי, אלו גם פרטים שימושיים.

טעות 4: לכתוב בגוף ראשון

קורות חיים לא כותבים בגוף ראשון. כלומר, לא כותבים “שירתתי ב..”, “עשיתי…”, “הייתי אחראי על…”. הניסוח המתאים הוא לא כפועל, אלא כתיאור: “שירות ב..”, “אחריות על…”, “עשייה בתחום…”.

טעות 5: לא להתאים את קורות החיים למשרה

מאחר וקורות החיים הם מסמך מצומצם, חשוב לנסות ולכוון אותו בצורה מדויקת לכתובת המתאימה. כלומר, כאשר אתם יודעים שקורות החיים שלכם הולכים לתפקיד מסוים, תנסו לשאול את עצמכם שתי שאלות:
(1) אלו מיומנויות וכישורים מחפשים בתפקיד הזה?
(2) מה מהדברים שעשיתי ומהכישורים שלי מתאים ושווה שאני אדגיש?
למשל, אם עשיתי שירות כלוחמת ואני שולחת קורות חיים למשרה בביטחון, אני ארצה להדגיש את הניסיון המבצעי שלי, את קור-הרוח, את הכושר הגופני שלי, היכולת לפעול לפי הוראות. אבל אם עשיתי שירות כלוחמת ואני שולחת קורות חיים למשרה של חינוך והדרכה, אולי אני דווקא ארצה לשים דגש על היכולת שלי לעבוד בצוות, להתמודד עם סיטואציות מלחיצות ברמה הבינאישית, לעבוד מול מגוון של אנשים ואוכלוסיות. המיקודים השונים האלה יבואו בניסוח שתבחרו לתיאור השירות הצבאי שלכם ושאר הניסיון שלכם.